Poslednjih dana, mnogi pitaju novosadskog izumitelja Veljka Milkovića zato ne traži novac od svetskih kompanija koje su počele da proizvode i prodaju mašine za tešku industriju, a koje su napravljene na principu dvostepenog mehaničkog oscilatora.

Milković navodi, da ga novac ne zanima i da mu je drago što je oviim potezom konačno dokazao da je njegov izum najveći izum svih vremena.

– Ne tražim ništa, i sve što sam stavio na sajt je gratis, svako ima pravo da pogleda proračune i da angažuje stručnjake kako bi napravili mašinu uz pomoć koje će dobijati besplatnu energiju odnosno uz koju će troškovi biti smanjeni. Zahvaljujem se svim kompanijama koje me spominju, a ove koje me ne spominju mogle bi da počnu, jer ih ne košta ništa. I dalje sam otvoren za razgovor i saranju, te pošto imam poboljšano rešenje dvostepenog mehaničkog oscilatora, pozivam sve zaisteresovane da mi se jave zarad besplatnih konsultacija – navodi Milković.

Milković napominje da kompanije koje žele da rade na usavršavanju svojih mašina, a na konto nejgovog izuma, mogu slobodno da se jave, a ujedno i odobrava da svi mogu da koriste nacrte, bez ikakvih obaveza.